Inpakken en uitkiezen!

Nog een jaar te gaan en dan zou onze woongemeenschap afgebouwd moeten zijn. Tijd om in te pakken! De verhuizer brengt maar liefst 178 dozen langs, waar het grootste deel van ons oude huis in zal worden opgeslagen. Als ik daar die enorme berg karton in de woonkamer kijk, denk ik: “Dat zijn veel te veel dozen!” Maar een week later blijken we toch al samen meer dan 60 dozen gepakt te hebben en het is nog láng niet klaar. Gelukkig kan er ook nog wat rommel afgevoerd worden. Van alles kom ik tegen, tot en met oude schriftjes van mijn lagere school. Tja, het blijft kiezen, de mooiste mogen mee.

Over een maand gaan we al naar ons ‘tussenhuisje’, dat we tijdelijk mogen bewonen. Het maakt me onrustig, soms lig ik wat te woelen ’s nachts. Het is opschieten. Er moet nog van alles gebeuren. We willen een gezellige borrel om afscheid te nemen van de buurt waar we 21 jaar gewoond hebben. Ik regel een nieuwe huisarts, een tandarts en een dierenarts voor de katten. We maken lange lijsten voor verhuisberichten. Het is afscheid nemen van onze clubjes en hobby’s, hier in de buurt. Soms best moeilijk, maar ook weer goed om schoon schip te maken. Er komt een nieuw tijdperk aan, met weer andere mogelijkheden.

Met de woongroep-in-wording komen we in een nieuwe fase. Het technisch ontwerp van onze woongemeenschap wordt voorbereid. Letterlijk honderden keuzes over details in de bouw. Over de vloerafwerking, de armaturen in de buitenverlichting, de isolatie tussen plafond en bovenverdieping. Willen we marmoleum bij de hoofdentree of toch iets anders? Moeten de muren standaard sausklaar worden afgeleverd of is behangklaar – iets goedkoper – genoeg? Gaan we voor houten kozijnen of willen we liever onderhoudsvrij aluminium, dat meerkosten geeft? En wordt het een CV-ketel of een hybride warmtepomp, die energiebesparingen geeft en ecologisch meer verantwoord is?

In de werkgroep Technisch Ontwerp praten we de technische beschrijving door en een deel hiervan gaat voor bespreking naar de ledenvergadering. Over een aantal belangrijke punten zijn we het snel eens. Over andere hebben we meer informatie nodig. De bouwtekeningen komen weer op tafel, want onze buitenruimtes zijn verdeeld. Over een aantal weken gaan we met de aannemer onze huizen doorpraten.

We smeden plannen om op keukenjacht te gaan en gezamenlijk kortingen op offertes te vragen. Erg leuk om te merken dat we de krachten bundelen! Zowel op bouw als op inkoopbeleid. Deze keer loopt de vergadering een beetje uit, maar vrolijk vertrekken we, want we zijn er weer prima uitgekomen met elkaar.

Vorig bericht
Volgend bericht