Klussen en vieren

Vandaag hebben we onze eerste klusdag. De gemeenschappelijke ruimte en de hal moeten ontdaan van stof en vuil. Er is afgelopen weken veel gewerkt door stukadoors. Zelf hebben we ook van alles geschilderd en gesjouwd. We gaan het nu allemaal schoonmaken en samen inrichten. Gewapend met emmers en doekjes komen de mensen die al op De Oosterburen wonen uit hun appartement. We verzamelen in de gemeenschappelijke ruimte, die nog geen andere naam heeft dan “GR”, afgekort op de groepsApp.

De tafels zijn bezaaid met voorwerpen die bekeken worden op nut en werking. Keukenmaterialen, servies, bestek, van alles wat. Vooraf hebben mensen van alles aangeleverd, maar we kunnen niet alles bergen en het moet ook een beetje passen. Dus we kiezen uit wat echt bruikbaar is. De rest kan terug of weggegeven worden.

Ik ga de keuken uitsoppen. Er ligt inderdaad nog bouwstof op de plankjes! Mijn buurvrouw is gelukkig veel precieser dan ik. Zij loopt alle hoekjes na, met haar doekje. We richten de kastjes in op een manier waardoor je kan vinden wat je zoekt. Plakken stickers op voorraadbussen en op de doos met waxinelichtjes. Het begint een logisch geheel te vormen. En lekker fris! In de hal plakken we zachte matjes op de trappen, om geluid te dempen. Want het klinkt toch wat door, in dit nieuwe gebouw.

Daarna tijd om gezellig koffie te drinken met wat lekkers. En twee buren in het zonnetje te zetten, want die zijn allebei jarig. Er wordt gezongen en er worden bloemen uitgedeeld. Ja, dat hoort er ook bij, samen verjaardagen vieren…! Je hebt er zo een feestje bij, als je het met de groep wilt vieren.

Vandaag komt er weer iemand inhuizen. De grote verhuiswagen staat klaar. Er wordt hard gewerkt aan uitladen. We zijn bijna compleet. Nog twee mensen die nu bezig zijn hun huis mooi te maken. Als zij ook verhuisd zijn, wordt het hoog tijd om de opening te organiseren…

Vorig bericht
Volgend bericht