De oplevering van de woongemeenschap

Eindelijk! Tijd voor de oplevering van ons nieuwe huis in de woongemeenschap Oosterburen. Na een bouwtijd van bijna 14 maanden is het dan zo ver. De nacht ervoor zijn we met moeite in slaap gevallen. Een ouderwets gevoel, zoals vroeger wanneer je jarig werd. Onrustige dromen over ruimtes die werden opgemeten. We staan vroeg op en rijden vol verwachting naar de wijk. Waar onze opzichter Albert en aannemer Mathijs komen aangelopen, want een oplevering is behalve een feestelijk ook een officieel moment. Het huis in – de sleutel draait nog een tikje stroef. De kale woonkamer staat in een warm zonnetje te pronken.

Het is een wat merkwaardig gevoel om binnen te lopen, alsof het nog moet doordringen dat het nu echt zo ver is. Ik loop stukjes door het huis, probeer me voor te stellen hoe het zal zijn met onze meubels erin, terwijl Mathijs en Albert allerlei zaken met ons doorlopen. Een hele dikke map ligt op het aanrecht met allerlei info erin. Kleine ongerechtigheden die meteen opvallen. Zoals een glazen deur van doorzichtig glas dat mat had moeten zijn. Iets dat contrasteert met mijn innerlijk beeld van het huis. Andere zaken zien we totaal over het hoofd, en maar goed dat we Albert bij ons hebben die alle schuifdeuren controleert en meteen ziet dat er eentje niet goed werkt. Veel stelt het niet voor, en de aannemer gaat het allemaal in orde maken.

Intussen zien we de andere bewoners die ook een oplevering hebben. We zijn allemaal blij en wat opgewonden! Ik ga aan de slag met raamfolie en plak ramen af tegen inkijk, een hele klus. We vegen de woning aan. We raken allebei wat moe na alle spanning. Heel wonderlijk zo’n nieuw huis. Het moet nog aan alle kanten wennen. We zijn katten in een vreemd pakhuis dat steeds bekender zal gaan worden.

Tijd om te klussen! Want zo’n huis en zo’n woongemeenschap zijn nog lang niet af. In ons huis doen we zelf de wanden van de binnenruimtes, de rest doet de stukadoors. En de gemeenschappelijke ruimtes nemen we samen onder handen. Op diverse dagen zijn toekomstige bewoners aan het werk om er iets moois van te maken! Onze ontmoetingsruimte is al klaar en ook de fietsenstalling wordt voorzien van een prachtige witte muur. Vele handen maken licht werk…

Vorig bericht
Volgend bericht