Aan de Paasbrunch

We wonen in een wijk vol nieuwe bewoners. Mensen die er net als wij net zijn komen wonen. Er is een Buurtcomité actief dat graag zorgt voor een sociale buurt. En ook voor gemeenschap­pelijke activiteiten, want juist dat werkt verbindend. Je leert elkaar op een natuurlijke manier kennen. Vandaag is het tijd voor de Paasbrunch. Jong en oud, wij komen bij elkaar om samen van eieren, paasbrood en ander lekkers te genieten. Eerst zullen de kinderen in de wijk eieren zoeken, een oude traditie.

We verzamelen in het parkje tussen de huizen. Aan de woongemeenschap Oosterburen de eer om te zorgen voor tafels en koffie. Die tafels, dat is wel even bekijken of we die kunnen lenen. Eigenlijk binnentafels en minder geschikt voor buitenwerk. Na het nodige overleg is toch besloten ze beschikbaar te stellen, met plastic en tape om de poten en tafelkleden erop. Dan worden ze versierd met paasdoeken en lekkers.

De kinderen verzamelen zich, wat opgewonden. In vier groepjes gaan ze uit elkaar om eieren te zoeken. Beschilderde eieren en chocolade eitjes. Niet te lang wachten, want de zon staat al heerlijk alles op te warmen en straks zijn de eitjes gesmolten. De groepjes verdwijnen op jacht en de volwassenen zetten koffie en thee. Onze gemeenschap­pelijke ruimte met twee koffiezetapparaten en een theekoker is hier erg geschikt voor. We zitten pal aan het parkje en alles staat zo buiten.

Nadat de kinderen terug zijn van hun speurtocht zetten we ons aan een lange rij tafels aan de brunch. We maken kennis met nieuwe buren. We delen de verhalen over de hele weg om hier te komen, met het bouwen en bivakkeren in tijdelijke onderkomens. Allemaal blij om hier te wonen. En grappig, iedereen vindt dat hij of zij het beste heeft getroffen met het eigen stukje grond in de wijk.

Er is bij onze wijkbewoners aan tafel interesse in onze woongemeenschap. Mensen zijn benieuwd hoe we hier wonen en hoe het is om er samen te leven. Wat deel je nu eigenlijk? En hoe verplichtend is een woongemeenschap? We leggen uit dat we veel samen doen en dat we ook hele vrij zijn om ons eigen leven te leiden. Er wordt spontaan een kleine excursie geregeld om onze buren de gemeenschap­pelijke ruimtes van de woongemeenschap te laten zien. Ze lopen door onze tuinen, het gebouw en vinden het groen prachtig en het fietsenhok met de aanleg voor e-bikes heel handig. Na afloop terug nog een bakje koffie delen en dan opruimen. Met dank aan het Buurtcomité voor de organisatie!

Vorig bericht
Volgend bericht