Het Grote Vaccinatiefeest

In Nederland worden allerlei coronamaatregelen afgebouwd. De mondkapjes verdwijnen grotendeels en we kunnen daardoor ook veel meer gezellige activiteiten ondernemen. In onze woongemeenschap is iedereen intussen gevaccineerd. Tijd voor een feestje! De activiteitencommissie ontwerpt het Grote Vaccinatiefeest, met een aansprekend programma. Dat is op 27 juni, de dag dat Nederland in het EK voetbalt tegen Tsjechië.

Eerst gaan de Oosterburen op de fiets naar Hedel, voor een rondleiding en eten bij De Sterregaard, een biologisch dynamische kwekerij voor fruit en groente. Er is nogal slecht weer voorspeld, met veel wind en regen. Gelukkig is het droog bij vertrek. Onderweg gebeurt er nog van alles. Een band loopt leeg en we lossen dit op door de fiets te laten staan en één van de bewoners achterop de fiets van een medebewoner te laten zitten. Ook zijn er ijsjes onderweg, die bij broeierig weer natuurlijk heel goed smaken. Het kost allemaal wat extra tijd en er wordt flink gelachen.

Ongeveer drie kwartier te laat komt de groep aan, maar dat is helemaal geen probleem. De vriendelijke eigenaar vertelt enthousiast over de biologisch-dynamische boerderij en de fruitvliegjes die de kersen teisteren, terwijl de regenbui begint los te barsten. Het eten smaakt extra goed na al deze inspanningen. De voetbalfanaten bekijken op hun telefoons hoe Nederland de wedstrijd verliest en gelukkig is het zo gezellig dat de pijn over de nederlaag snel verdwijnt. Ook de regen stopt als het eten klaar is.

Nog mooi op tijd vertrekt de groep voor de terugtocht naar Den Bosch. Dit keer zonder omwegen. Het begint pas te regenen als de fietsers thuis zijn. Dan moet alles klaar worden gezet voor het dansfeest met Silent Disco. Jurkjes worden uit de kast getrokken, speciaal voor het feest, en prachtige tropische drankjes vullen de dienbladen. We heffen een toast op de Oosterburen!

Silent Disco, we hadden er nog niet eerder van gehoord. Je krijgt een koptelefoon op met hellichte lampjes en hierdoor hoor je de dansmuziek net als alle andere mensen met een koptelefoon. Zonder dat de hele buurt hoeft mee te genieten, kun je de muziek op je koptelefoon net zo hard zetten als je wil. En dansen in de groep, terwijl de mensen die buiten op het terras zitten alleen maar zwijgende dansers zien met blauwe lichtjes. Het is erg grappig om naar te kijken. Het is heerlijk om weer eens te dansen en als danser voel je je helemaal verbonden met al die andere dansers die op dezelfde muziek bezig zijn.

Een week geleden was er nogal wat scepsis in de groep over deze manier van dansen. Zou dat wel leuk zijn, met zo’n ding op je hoofd? De feestcommissie heeft het handig aangepakt. Iedereen mocht vooraf lievelingsnummers doorgeven voor de afspeellijst. Daar is goed gebruik van gemaakt. De laatste weerstand smelt, terwijl we allemaal meedoen met dansen en erg genieten van onze swingende nummers.

Er wordt nog gezellig gepraat en nagepraat op het terras. Wat was dit weer ouderwets leuk en hoe fijn is het om met elkaar zo samen te zijn. Het gevoel van verbondenheid is nooit weggeweest tijdens de lockdown in coronatijd. Nu heeft het wel weer een geweldige boost gekregen…

Vorig bericht
Volgend bericht