We hijsen de vlag

Tijd om de vlag te hijsen! Figuurlijk én letterlijk. Want het ‘hoogste bouwpunt’ van ons gebouw is bereikt. Een traditie in de woningbouw die gevierd wordt met een traktatie voor de bouwers. Zij kiezen voor friet. Het gaat schoon op. En wij mogen bij wijze van feestje een bezichtiging van de bouw meemaken. Waarbij de vlag ook inderdaad echt omhoog gaat, onder luid klappen van alle toekomstige bewoners die aanwezig kunnen zijn. De stemming is uitgelaten. Een mijlpaal tussen al die andere mijlpalen die we al hadden.

Onder begeleiding van de bouwers mogen we voor het eerst de verdiepingen op. Langs ladders en soms klauterend over planken en obstakels. Voor het eerst zie ik de bovenwoningen. Het mooie ruime terras van onze bovenburen. Het inpandige balkon ernaast, dat zo leuk uitkijkt over het plein. De benedenwoningen naast ons en aan de zonkant. Een deel van de woningen heeft al tussenwanden, zodat je een idee krijgt van de afmetingen.

Onze eigen woning heeft nog geen wanden. Het is één enorme kale ruimte. Een deel van de afvoeren en leidingen is al gelegd. Met wat moeite kan ik ontcijferen waar de keuken komt en waar de badkamer. Prachtige grote schuifdeuren en helderwitte stevige kozijnen. En hoog is het, maar liefst 2.80 meter. Ik heb nog nooit onder zulke hoge plafonds gewoond! Het begint al een beetje voorstelbaar te worden waar ons zitje komt. Hoe ik (ooit) kan uitkijken over de tuin. Hoe ruim het gaat worden in de woonkamer. Waar ik de eettafel kan zetten en een logeerbed voor de kinderen.

Dan ga ik na een gezellig etentje met medebewoners naar huis en kom ik terecht in een bizar scenario. Er ligt een brief van een advocatenkantoor. De verhuizer waar onze spullen in de opslag staan, is failliet verklaard. Of we even willen bekijken wat we hiermee willen doen… en we hebben nog wel een half jaartje te gaan. Dus meteen aan de slag om andere opslag te regelen. Het verbaast me dat ik er redelijk laconiek onder blijf. Natuurlijk is het balen. We laten ons niet tegenhouden. Er zijn meer toekomstige bewoners van De Oosterburen die deze verhuizer hebben en we delen onze onrust en gaan over tot actie. Het kost helaas wat extra geld en gedoe voor de overdracht naar een andere verhuizer, maar het komt vast wel goed.

Vorig bericht
Volgend bericht