Wij zijn De Oosterburen!

In de steigersWe zijn gelukkig goed uit de naamgeving gekomen van de woongroep! We hebben er veel tijd voor genomen. Want een naam zegt iets over je identiteit! Iedereen kreeg de kans om met behulp van onze woonvisie een leuke naam te bedenken. Je moest wel beargumenteren waarom je vond dat de naam sloeg op de woongroep.

Bijvoorbeeld de naam ‘Het Vrijthof’. Vrijthof betekent van oorsprong omheinde plaats. Vrijt (oudnoors Frida) betekent mooi, maar drukt ook ons streven naar vrijheid uit. Of simpelweg ‘tHuis’. Deze naam verbindt veel van onze kernwaarden: veiligheid, geborgenheid, betrokkenheid, warmte, gastvrijheid, jezelf kunnen zijn. Hoge ogen scoorde ook de ‘5Seizoenen’. Onze woonvorm voegt een vijfde seizoen toe aan onze levens, een langere lente, een mooie nazomer, een zachte herfst, een milde winter. Het leven wordt er niet langer door, wel leuker.

Toen kwam het moment suprême, van keuzes maken. In de ALV hebben we eerst een ronde gemaakt van namen waar één of meer van de leden niet mee zouden kunnen leven. Die namen vielen meteen af. Daarna hebben we een ronde gemaakt waar iedere persoon drie namen van voorkeur mocht noemen. Na de laatste ronde is met één punt verschil gekozen voor de naam: ‘De Oosterburen’.

In die naam zit van alles wat we belangrijk vinden. Om te beginnen willen we ‘goede buren’ van elkaar zijn. Saamhorigheid, elkaar persoonlijk kennen en elkaar kunnen steunen, als dat zo uitkomt. Ook willen we goede buren zijn in onze nieuwe wijk, alle mensen die net als wij hier een stukje grond en een huis hebben gevonden. En ‘oost’ slaat op de oostkant van Den Bosch, waar we wonen. Maar ook
op de Oosterplas die 5 minuten lopen van ons terrein gelegen is. Daar kon iedereen heel goed mee leven en nu is dat onze naam!

De bouw van onze woongemeenschap vordert prima. Het gaat deze tijd erg hard. Op een dag komen er 20 betonwagens vol beton en wordt het dak gestort. Een nieuwe fase breekt aan. De lichte steensoort die we op het huis hebben wordt tegen de muren gemetseld. Nog steeds in de steigers, maar here we come, Oosterburen!

Vorig bericht
Volgend bericht